مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۰ - ۰۶:۲۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: تخصیص ردیف اصلی در بودجه سالانه کشور در مدت 8 سال برای طرح کلان شتابگر ملی و نیز تهیه سرفصل‌های مرتبط با شتابگر برای جذب دانشجو در این زمینه در کمیته طرح‌های کلان تصویب شد

شتابگر ملی

طرح چشمه نور ایران یا شتابگر ملی، اولین تسهیلات آزمایشگاهی مقیاس بزرگ برای تحقیقات و مطالعات بین رشته‌ای در ایران است که در صورت اتمام آن طبق برنامه ریزی و طی 8 سال آینده ایران صاحب یکی از بهترین شتابگرهای دنیا خواهد شد.

براین اساس روند پیشرفت و برنامه‌های آینده طرح چشمه نور ایران از سوی اعضای کمیته راهبری طرح‌های کلان ملی فناوری مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت با توجه به آنکه فعالیت‌های این پروژه با وجود 8 درصد پیشرفت در حد آزمایشگاهی و مطالعاتی است و تاکنون توان سجنی دقیقی نیز از نظر تامین و تجهیز قطعات در این طرح کلان ملی صورت نگرفته، مقرر شد تا مساعدت‌های لازم برای توسعه تکنولوژی و تربیت نیروی انسانی در این پروژه به عمل آید.

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد رحیقی، مجری طرح کلان شتابگر ملی در جلسه بررسی روند پیشرفت این طرح از جانمایی اولیه این پروژه در قزوین و در شمال دانشگاه امام خمینی این استان خبر داد که هم اکنون برای استقرار در این محل، تفاهمنامه‌ای با این دانشگاه برای اختصاص 100 هکتار زمین به امضا رسیده و هفته آینده نیز امور جانمایی آن آغاز می‌شود.

وی با تاکید بر استفاده از فضای پارک علم و فناوری قزوین در این طرح، گفـت: طرح جانمایی ساختمان‌ها با سطح اشغال 25 هزار مترمربع و زیربنای 40 هزار متر مربع، آموزش نیروی انسانی و استفاده از مشاوران زبده بین‌المللی از دیگر برنامه‌های در دست اقدام پروژه ملی شتابگر است.

رحیقی با بیان اینکه پیش نویس طراحی اولیه شتابگر ملی از یک سال و نیم گذشته آغاز شده، اجتناب از مرکزگرایی، نزدیکی به مراکز علمی پژوهشی و برخورداری از حمایت‌های مقامات محلی را از جمله دلایل انتخاب اولیه مکان اجرای این طرح عنوان کرد.

وی برای همکاری با متخصصان دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی در اجرای طرح شتابگر ملی ابراز تمایل کرد و گفت: در این راستا نامه‌ای به وزارت علوم تحقیقات و فناوری ارسال شده است. همچنین در راستای برون سپاری برخی از زیرطرح‌ها مانند طرح منبع تغذیه و سنسورهای دقیق جریان الکتریکی و دانش فنی با دانشگاه صنعتی اصفهان مذاکراتی صورت گرفته و قصد براین است که دانشگاه‌های مختلف برای پیشرفت در کار سهیم شوند.

مجری طرح کلان شتابگر ملی بودجه این پروژه برای سال 90 در بخش فعالیت‌های عمرانی را 6 میلیارد تومان عنوان کرد و با پیش بینی بودجه 11 میلیارد تومانی برای سال 91 برای این پروژه، تصریح کرد: این پروژه تا پایان زمان بندی اجرا که سال 98 خواهد بود نیازمند 300 میلیارد تومان تخصیص اعتبار است.

وی گفت: پژوهشگاه دانش‌های بنیادی سالانه 8 نفر متخصص در زمینه شتابگر تربیت می‌کند.

در این راستا و با تصمیمات اتخاذ شده از سوی کمیته راهبری طرح‌های کلان ملی فناوری مقرر شد، برای پیشرفت هرچه بیشتر پروژه شتابگر ملی علاوه بر استفاده از مشاوران خارجی برای بالابردن کیفیت طرح، ردیف بودجه خاصی برای این طرح در نظر گرفته شود که این بودجه به صورت اختصاصی و شفاف طی 8 سال آینده نیاز مالی این طرح را پوشش دهد.

همچنین با وجود اینکه براساس اظهارات مجریان طرح شتابگر ملی برای مکان یابی فضای این طرح 1.5 تا 2 میلیارد تومان اعتبار نیاز است توافقات نهایی برای اختصاص این بودجه نیز داده شد.

نسرین سلطانخواه - معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به نقشه جامع شتابگر ملی و برنامه‌های این معاونت برای حمایت از این طرح تاکید کرد که تخصیص ردیف اصلی برای بودجه این طرح را پیگیری خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه بند ثابت طرح‌های کلان ملی استفاده از نخبگان است، ادامه داد: این معاونت همچنین می‌تواند برای توسعه تکنولوژی و تربیت نیروی انسانی در این پروژه مساعدت لازم را به عمل آورد به نحوی که بنیاد ملی نخبگان می‌تواند اقدامات لازم را برای استفاده از نخبگان علم و فناوری به عنوان بورسیه این طرح انجام دهد.

در این جلسه همچنین مقرر شد که از وزارت علوم تحقیقات و فناوری خواسته شود تا گرایش‌های لازم را در بخش شتابگر ملی در سرفصل‌های آموزشی بیافزاید و در این زمینه نسبت به جذب دانشجو اقدام کند.

همچنین اعضای کمیته راهبری طرح‌های کلان ملی فناوری از برگزاری نشستی خبر دادند تا طی آن فاز بندی مناسب برای طرح شتابگر ملی صورت گرفته و در چند فاز دستیابی به تولید شتابگر ملی ممکن شود.

کد خبر 150523
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز